Ingrediënten

  • 500 g (diepvries) ongepelde reuzengarnalen
  • 200 g sugarsnaps
  • 3 el olie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1-2 el Thaise rode currypasta
  • 200 g wortel, schuin in dunne plakken
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 3 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 100 ml visbouillon

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Ontdooi de garnalen eventueel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten.
  2. Kook de sugarsnaps in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  3. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren. Schep de currypasta erdoor en voeg de garnalen toe. Roerbak de garnalen tot ze net roze en ondoorzichtig worden. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
  4. Schep de wortel en rode uien door het bakvet en roerbak 2-3 minuten. Voeg dan de sugarsnaps en bosui toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat het vocht verdampen. Voeg de garnalen weer toe en warm het gerecht nog even door.

Serveer met pandanrijst.

Tip

Vervang de reuzengarnalen eventueel door gepelde en gare tijgergarnalen. Bak deze niet voor, maar voeg ze pas na het bakken van de groente toe.

Wijntip

Deze pikante garnalen vragen om een geurige, milddroge wijn als een druivige Muscat Vin de Pays d'Oc.

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.