Ingrediënten

  • 400 g pasta linguine
  • 16 grote gamba’s, gepeld met staart er aangelaten
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 sjalotten
  • Half bosje peterselie
  • Half bosje dille
  • 1 tl venkelzaad
  • 5 el pastis
  • 5 el boter
  • 2 tl citroensap
  • scheut witte wijn
  • 1 Spaanse peper
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de knoflook, sjalotten en dille fijn. Hak de peterselie en de Spaanse peper (zonder zaadjes) fijn. En plet het venkelzaad.
  2. Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar en houd warm. Verwijder het darmkanaal van de gamba’s. Verhit olie in een pan en doe hierin de schaal van de gamba’s, bak ze 2 minuten tot ze rood kleuren. Blus af met flinke scheut witte wijn en laat tot de helft inkoken, zeef deze saus.
  3. Doe de overige olie in de pan met de helft van de boter, bak hierin de gamba’s tot ze rood kleuren en voeg de sjalot, knoflook en het venkelzaad toe. Bak dit ongeveer 3 minuten.
  4. Meng de saus van de gambaschaal met de Pastis en de kruiden. Roer de rest van de boter, citroensap, zout en peper erdoor.
  5. Serveer de warm gehouden pasta in een diep bord leg op ieder bord 4 gamba’s, verdeel de saus erover. Garneer met de Spaanse peper, dille, een schijfje citroen, peper en zout.

Lekker met een groene salade erbij.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.