Ingrediënten

  • 400 g gepelde gamba’s, ontdooid
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl groene currypasta
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 100 g broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 el sojasaus
  • 150 g eiermie
  • zout en peper

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verhit de wokpan en verwarm daarin de zonnebloemolie.
  2. Voeg de groene currypasta toe en bak deze een halve minuut.
  3. Voeg de gamba’s toe en bak deze tot ze mooi roze kleuren en schep ze uit de pan.
  4. Bak in dezelfde pan de groenten. Begin met de paprika en de broccoli. Zorg dat de groenten nog een ‘bite’ houden.
  5. Voeg op het laatst de rode ui toe.
  6. Voeg de gamba’s toe en breng op smaak met sojasaus, peper en zout. Serveer met eiermie.

Tip

Dit gerecht kun je prima met in stukjes gesneden zalm bereiden.

>

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.