Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 400 g grote garnalen (diepvries)
  • 1 kleine rode peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 el zoete sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • peper en zout

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in 1 cm dikke repen. Laat de garnalen zo nodig in een vergiet ontdooien. Snijd de rode peper in ragfijne reepjes.
  2. Klop een dressing van 1 eetlepel olijfolie, de sojasaus, de vissaus, de sesamolie en de donkere basterdsuiker.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de garnalen in 3 minuten roze en gaar.
  4. Neem ze uit de pan en roerbak in het achtergebleven vet de ringen witlof al omscheppend in 5 minuten knapperig gaar.
  5. Roer de dressing erdoorheen en voeg de garnalen weer toe. Bak het geheel nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Lekker met witte rijst.

Tip

Neem in plaats van garnalen stevige witvis in kleine blokjes.

Bron
Verse Oogst

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.