Ingrediënten
- 12 grote gamba’s (rauw en gepeld)
- 1 kg courgette, in blokjes
- 300 g bosui, in stukjes
- 1,5 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 l warme bouillon (van 2,5 groentebouillonblokjes)
- 1 laurierblaadje
- 4 el crème fraîche
- 1 citroen, rasp
- 2 el olijfolie
Bereiding
- Bak de bosuien in ruime olijfolie aan en laat na een paar minuten de courgette en de knoflook meebakken. Voeg de warme groentebouillon, het laurierblaadje, wat peper en een heel klein beetje nootmuskaat toe. Kook dit in 25 minuten gaar. Pureer daarna de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
(Vergeet het laurierblaadje niet te verwijderen voor het pureren)
Als je de soep voor een ander moment maakt dan laat je hem zo afkoelen.
- Ga je hem gelijk eten dan schep je er naar smaak 3 tot 4 eetlepels crème fraîche doorheen.
- Bak de gamba’s in wat olijfolie en rijg ze aan een houten prikker. Garneer ze met een snufje zeezout, peper en de citroenrasp.
- Schenk over de soep nog wat olijfolie en serveer er wat brood of soepstengels met zeezout en rozemarijn bij.
Gamba
De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/439 kj
- Vetten:
-
1.72 g.
- Eiwitten:
-
20.14 g.