Ingrediënten

  • 500 g gamba’s, voorgekookt en gepeld
  • 1 komkommer, in piepkleine blokjes gesneden
  • 250 g kerstomaten, in vieren gesneden
  • 1/2 jalapeño peper, zonder zaadlijsten en in kleine blokjes gesneden
  • 1 avocado, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 el limoensap of eventueel citroensap
  • 2 el verse koriander, grof gehakt
  • beetje olijfolie
  • zout en peper, naar smaak

Bereiding

  1. Meng de komkommerblokjes met de tomaatjes, jalapeño, avocado, rode ui en het limoensap.
  2. Breng de gamba’s op smaak met peper en zout.
  3. Schep voorzichtig de garnalen erdoor.
  4. Verdeel de cocktail over vier glaasjes.
  5. Besprenkel de cocktails met een klein beetje olijfolie.
  6. Strooi over ieder glaasje wat van de koriander.

Tip

Geen fan van koriander? Gebruik dan wat (platte) peterselie. Geen liefhebber van rauwe ui? Leg dan de gesneden ui een half uur in wat limoen of citroensap. Giet daarna de ui af en gebruik hem dan. Hiermee is het hele rauwe van de ui niet meer aanwezig.

 

Gamba

De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba

Gamba

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.