Ingrediënten

  • 4 harde broodjes
  • 6 eieren
  • room of melk
  • versgemalen peper en zout
  • bieslook
  • boter
  • 200 gram garnalen
  • 2 eetlepels truffeltapenade

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Breek de eieren boven een beslagkom en klop deze los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak het mengsel op smaak met versgemalen peper en zout.
  2. Knip de bieslook fijn en roer 2 eetlepels door het eimengsel.
  3. Laat een klontje boter smelten in een anti-aanbakpan. Schenk wanneer de boter is gesmolten, maar nog niet bruin, de helft van het eimengsel in de pan. Roer met een siliconen spatel het mengsel voortdurend over de bodem van de pan. Het ei gaat dan langzaam stollen, het mag niet té droog worden. 
  4. Roer er tenslotte de helft van de garnalen en truffeltapenade door. Houd het warm in een afgedekt schaaltje en bak vervolgens de rest.
  5. Snijd de bovenkant van de broodjes af en haal al het witte broodkruim eruit zodat een kommetje ontstaat. Serveer het roerei in de ‘broodkommetjes’ bestrooid met nog wat bieslook, versgemalen peper en eventueel wat extra truffeltapenade.
Tip: Je kunt de garnalen ook vervangen door gerookte zalm of forel.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.