Ingrediënten
- 12 grote gamba’s, rauw en gepeld
- 2 el bruine suiker
- 4 teentjes knoflook geperst of fijngesneden
- ½ kopje verse kruiden, bijvoorbeeld basilicum, peterselie, oregano, tijm
- 1 rode peper, in ringen gesneden
- citroenrasp van ½ citroen
- 4 el olijfolie
- zeezout
Bereiding
- Meng eerst alle ingrediënten door elkaar en leg de gamba’s erin. Laat minimaal 3 uur intrekken in de koelkast.
- Bak dit alles, in een grote pan (ongeveer 3 minuten) of schep het in een ovenschaal en zet het voor ca 15 minuten op 220°C in de oven. Roer tussendoor even een keer om.
Tip
Serveer met wat brood zodat je lekker kunt dippen in de knoflookolie.
Gamba
De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/439 kj
- Vetten:
-
1.72 g.
- Eiwitten:
-
20.14 g.