Ingrediënten

  • 12 grote gamba’s (rauw & gepeld)
  • zeezout
  • citroenrasp van ½ citroen
  • 4 teentjes knoflook (dun gesneden / kleine partjes)
  • ½ kopje verse kruiden bijvoorbeeld: basilicum, peterselie, oregano, tijm
  • 1 rode peper in ringen
  • 4 el olijfolie

Bereiding

  1. Meng eerst alle ingrediënten door elkaar en leg de gamba’s erin. Laat 3 tot 4 uur intrekken.
  2. Bak de gamba’s in de marinade in een grote pan (ongeveer 3 minuten) of zet de gamba’s met schaal en al in de oven (circa 15 minuten op 220°C). Roer tussendoor even een keer om.

Serveer met wat brood zodat je lekker kunt dippen in de knoflookolie.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.