Ingrediënten

  • 12-16 ongepelde grote garnalen, diepvries, ontdooid
  • 400 g verse tartaar
  • 2 rode snoeppaprikaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • eventueel 50 g gepelde Hollandse garnalen
  • 4 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • worcestersaus
  • tabasco
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd als je grote garnalen gebruikt de schil van de garnalen in de lengte over de rug diep open en verwijder met behulp van een puntig mesje de donkere darm.
  2. Snijd de paprikaatjes en de lente-uitjes in smalle ringen.
  3. Meng de tartaar met de mayonaise en breng op smaak met wat peper, een snufje zout, 1-2 theelepels Worcestershiresaus en een paar druppels Tabasco. Vorm er in het midden van 4 borden 4 hoge torentjes van.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de paprika en lente-ui met de grote garnalen 3-4 minuten tot de garnalen diep roze en gaar zijn. Bestrooi met wat peper en zout, bedruppel met een paar druppels Tabasco en voeg de kappertjes toe. Schud de pan een paar keer heen en weer.
  5. Schep de garnalen op en om de tartaartjes en schep de andere ingrediënten uit de pan en eventueel de Hollandse garnalen erbij.
     

Lekker met salade en friet

Tip

In plaatst van tartaar kun je de Surf & Turf ook maken met biefstuk: bak malse biefstukjes rosé (afhankelijk van de dikte ca. 2-3 minuten per kant). Haal ze uit de pan en dek ze even af om warm te houden. Bak dan de grote garnalen met de lente-ui in de hete olie en voeg de kappertjes toe. Serveer de gebakken garnalen met de andere ingrediënten en eventueel de Hollandse garnalen op en rond de biefstuk..

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.