Ingrediënten
- 4 stukken tarbotfilet (met huid) à 150 g
- 4 el olijfolie
- 2 grote gele paprika’s, in reepjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 el kappertjes
- 2 tl gedroogde oregano
- fleur de sel
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem. Schep de paprikareepjes erdoor en voeg de plakjes knoflook, kappertjes en oregano toe. Maal er royaal peper boven en voeg zout naar smaak toe. Schep het geheel even om en smoor de paprika afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar. Schep regelmatig om.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en leg de tarbotfilets met de huidkant in de olie. Strooi er wat zout en peper over. Bak de filets 4-6 minuten tot het vel mooi knapperig is. Keer de filets voorzichtig en bak de andere kant in 2-4 minuten mooi bruin. Afhankelijk van de dikte van de filets hebben ze totaal 8-10 minuten nodig.
- Schep de gesmoorde paprika op warme borden en leg de tarbotfilets er met de huidkant naar boven op. Maal er wat peper boven en bestrooi de vis met wat fleur de sel.
Lekker met geroosterde tomaatjes en rijst, couscous of pasta.
Tarbot
Tarbot is een grote ronde platvis die we met name tegenkomen in de horeca.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
84 kcal/355 kj
- Vetten:
-
1.80 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.