Ingrediënten
- 150 g gekookte mosselen
- 2 blikjes tonijn in olie a 185 gr
- 400 g tomatenblokjes op sap
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 100 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes
- 400 g tagliatelle
- 2 el peterselie, gehakt
Bereiding
- Laat de tonijn goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de knoflook en ui 4 minuten.
- Voeg de tonijn, mosselen en olijven toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes met sap, peper en zout erdoor en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.
- Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken, schep deze door de tonijn-tomatensaus en warm het gerecht goed door.
- Strooi tot slot de peterselie erover.
Tip
Vervang tonijn door zalm uit blik, blokjes verse tonijn of witvis die 3 minuten gebakken zijn in een beetje olijfolie.
Wijntip
Maak er echt een feestje van met een bijpassende wijn. Bij dit gerecht waarin zacht en fris combineren, past een Zuid-Afrikaanse Chardonnay-Sauvignon blanc. In deze wijn zorgt de chardonnay druif voor romigheid en de sauvignon voor de frisse, fruitige smaak.
Tonijn
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
96 kcal/402 kj
- Vetten:
-
1.00 g.
- Eiwitten:
-
21.50 g.