Ingrediënten

  • 225 g filet van rauwe vis of tataki van vis
  • voor de rodekool pickles:
  • 150 g rodekool
  • 150 ml cider- of rode wijnazijn
  • 150 ml water
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • Voor de minitaco's:
  • 40 deegvellen voor jiaozi, Chinese ravioli of dumplings
  • 4 el olijfolie
  • ½ avocado
  • 1 el gesnipperde bos- of lente-ui of witte ui
  • sap van ½ limoen
  • 1 tl Mexicaanse kruiden/specerijen
  • 1 handvol verse koriander
  • 1 tl sesamzaad
  • zout

Bereiding

  1. Maak de rodekool pickles: snijd de rodekool in hele dunne plakken. Verwarm in een steelpan op middelhoog vuur de azijn en het water met het korianderzaad, de suiker en het zout. Laat het mengsel 5 minuten heel zachtjes pruttelen en daarna afkoelen. Schep de rodekool in een grote glazen pot en schenk het azijnmengsel erover. Laat de pickles 2 uur rusten op kamertemperatuur. Deze pickles zijn in de koelkast 1 week houdbaar.
  2. Maak de minitaco’s: verwarm de oven (met een ovenschaal erin) voor tot 180°C.
  3. Snijd of steek (met een mes, een uitsteekvorm of de rand van een mok) ronde lapjes van 8 cm doorsnede uit de deegvellen. Bestrijk de vellen met een kwastje aan beide kanten met olijfolie. Bestrooi ze met zout. Plak steeds 2 vellen op elkaar, zodat je in totaal 20 rondjes hebt.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven. Vouw de rondjes om de rand van de ovenschaal en schuif de ovenschaal weer in de oven. Bak de taco’s 4 minuten. Haal de schaal uit de oven en houd de taco’s even apart.
  5. Snijd voor de vulling de vis en avocado in blokjes van 5 mm. Meng ze voorzichtig met de bosui, het limoensap, de Mexicaanse kruiden en een snufje zout. Verdeel deze vulling over de taco’s. Schep er wat rodekool pickles op en garneer met wat blaadjes koriander. Bestrooi de taco’s met het sesamzaad.
  6. Zet de taco’s meteen op tafel en serveer de rest van de rodekool pickles.

 

Tip

Serveer deze krokante minitaco’s met salsa fresca of pittige mayonaise.

Bron: Boek ‘Rauwe Vis’, uitgeverij Terra 2022

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.