Ingrediënten
- 600 g tarbotfilet zonder vel
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 150 g snijbonen, in reepjes
- 1 buisje saffraan (inhoud 0,05 g)
- 125 ml droge sherry
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 75 g zwarte olijven, zonder pit
- 275 g gele rijst
- 2 el fijngehakte peterselie
Bereiding
- Verhit in een braad- of hapjespan de olijfolie. Fruit de knoflook. Bak de paprika en snijbonen 2 minuten mee. Voeg de saffraan en sherry toe en kook 2 minuten zachtjes. Voeg de tomaten met het sap en de olijven toe. Breng aan de kook.
- Druk de tomaten met een spatel fijn. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
- Leg de tarbotfilet in de tomatensaus. Stoof de vis met de deksel op de pan in 8 minuten zachtjes gaar. Bestrooi het vispannetje met de peterselie en serveer met de rijst.
Tip
Vervang de helft van de tarbotfilet door schelvis- of kabeljauwfilet.
Tarbot
Tarbot is een grote ronde platvis die we met name tegenkomen in de horeca.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
84 kcal/355 kj
- Vetten:
-
1.80 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.