Ingrediënten

  • 2 tarbotfilets van 100 g
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 6 kerstomaatjes
  • 1 sla-uitje
  • 2 tl Franse mosterd
  • zout, peper
  • 1 el fijngehakte dille
  • 2 el citroensap
  • 6 el olijfolie
  • 100 g gemengde sla
  • bloem
  • boter

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan zachtjes uit. Laat dit afkoelen voordat je het ontbijtspek in kleine stukjes breekt.
  2. Halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper het uitje. Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, het citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de tarbot. Bestrooi de tarbot met een dun laagje bloem.
  3. Verwarm in een koekenpan een beetje olie en boter. Bak de tarbot vervolgens in ongeveer 4 minuten aan beide kanten goudbruin tot deze helemaal gaar is.
  4. Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door elkaar.
  5. Verdeel de salade en het ontbijtspek over 2 borden, leg de tarbot op de salade.

Tarbot

Tarbot is een grote ronde platvis die we met name tegenkomen in de horeca.

Alles over Tarbot

Tarbot

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
84 kcal
/
355 kj
Vetten:
1.80 g.
Eiwitten:
17.00 g.