Ingrediënten

  • 4 sliptongen of tongfilets
  • 1 komkommer
  • 3 bosuitjes
  • sap ½ citroen
  • 4 el bloem
  • 4 el vloeibare margarine
  • 125 ml crème fraîche
  • 1½ el dille (fijngehakt)
  • zout en peper, versgemalen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  2. Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
  3. Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Bak de bosui en komkommer in het bakvet in 3-4 minuten zachtjes gaar. Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door. Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen.
     

Tip

Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.