Ingrediënten
- 4 kleine sliptongen
- 8 el bloem
- 1 ei, losgeklopt met 1 el water
- 75 g panko, Japans broodkruim
- zonnebloemolie om in te bakken
- peper en zout
Bereiding
- Zet 3 kommen neer. Vul de eerste met de bloem, de tweede met het ei, de derde met het panko.
- Dep de sliptongen droog met keukenpapier en haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko.
- Verhit in een koekenpan een flinke laag zonnebloemolie en laat dit warm worden. Bak de gepaneerde sliptongen 1 minuut aan beide kanten.
- Haal de vis uit de pan en laat deze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Tip! Serveer hier frietjes en een zeewiersalade bij.
Tong
Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.