Ingrediënten

  • 500 g coquilles (8 grote of 12 kleinere)
  • 400 g tagliatelle
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g kastanjechampignons, in vieren
  • 250 g ricotta
  • sap ½ citroen
  • 15 g verse basilicum, reepjes
  • 75 g rucola
  • zout en peper, versgemalen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar.
  3. Laat een grillpan goed heet worden. Dep de coquilles goed droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de coquilles in de hete grillpan op hoog vuur in 3-5 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer de coquilles als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel. Bestrooi ze met zout en peper.
  4. Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel citroensap, een scheut pastakookvocht en zout en peper naar smaak.
  5. Giet de tagliatelle af en roer de ricotta en de gebakken champignons erdoor. Warm het geheel nog even zachtjes door en schep dan het basilicum erdoor.
  6. Schep de romige tagliatelle in vier warme diepe (pasta)borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de gegrilde coquilles.

Lekker met een salade van tomaten.

Tip

Neem eens gemengde paddenstoelen in plaats van champignons.

Coquille

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille

Coquille

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.