Ingrediënten

 • 500 g coquilles
 • 4 tomaten
 • 3 bosuitjes
 • 300 g penne of pipe rigate
 • 350 g sperziebonen
 • 4 el olijfolie met knoflook en chilipeper
 • ½ el paprikapoeder
 • 125 ml zure room
 • zout en peper, versgemalen

Bereiding

 1. Ontdooi de coquilles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep ze goed droog met keukenpapier.
 2. Halveer de tomaten en schep de zaadjes en het vocht eruit. Snijd het vruchtvlees in reepjes en laat deze even op keukenpapier uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
 3. Kook de pasta en de sperziebonen (schoongemaakt en gehalveerd) samen in een pan met ruim kokend water in 10-12 minuten beetgaar.
 4. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de coquilles op hoog vuur in 4-5 minuten mooi bruin en gaar. Strooi er de helft van de paprikapoeder, het zout en de peper over. Schep ze op een warm bord en houd warm (bijvoorbeeld op de pan met pasta).
 5. Voeg de laatste lepel olijfolie aan het bakvet toe en bak de reepjes tomaat met de rest van het paprikapoeder 1 minuut op hoog vuur. Strooi er wat zout en peper over. 
 6. Giet de pasta en sperziebonen af en roer de zure room en bosuitjes erdoor. Breng de pasta op smaak met zout en peper.
 7. Schep de pasta in warme diepe pastaborden en verdeel de tomaat en coquilles erover.

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/