Ingrediënten
- 24 langoustines, op kamertemperatuur
- 1 blikje ansjovisfilets
- 4 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in stukjes
- 500 g rijpe tomaten, in stukjes
- 1 envelopje saffraan
- 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 300 g paellarijst of risottorijst
- 500 ml kippenbouillon
Bereiding
- Pel 20 langoustines en zet het vlees apart. De overige onderdelen heb je voor dit gerecht niet nodig.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ongepelde langoustines op hoog vuur in 4-6 minuten gaar. Ze kleuren dan donkerder. Schep deze langoustines op een bord en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in het bakvet. Roer de paprikastukjes en tomaten erdoor en bak alles tot het een rulle saus wordt.
- Hak de ansjovisfilets fijn en wrijf ze met de saffraan, peterselie en ansjovisolie in een vijzel tot een pasta. Roer de ansjovispasta met de rijst door het tomatenmengsel. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
- Schep de gepelde langoustines na 10 minuten door de rijst en laat de langoustines met de rijst gaar worden. Serveer de Spaanse rijst met langoustines in diepe borden en leg de ongepelde langoustines erop.
Lekker met een salade van veldsla met zeekraal.
Hoe pel je een langoustine?
Draai de kop en de staart van de langoustine. Kraak het pantser tussen je vingers en “pel” vanaf de buikzijde het pantser opzij. Het vlees zou nu makkelijk los moeten komen. Als er nog wat darmkanaal achter is gebleven, kun je dat nu verwijderen.
De kop, schaal en staart kun je altijd bewaren voor een soep of bouillon!
Fruits de mer
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /
Langoustine
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
86 kcal/360 kj
- Vetten:
-
1.10 g.
- Eiwitten:
-
17.50 g.