Ingrediënten

  • 250 g langoustines
  • 1 krabbenpoot
  • 5-10 kokkels
  • 2 minimaiskolfjes
  • 1 rode ui
  • 1 chorizoworst
  • 4 rosevalaardappels
  • ½ citroen
  • cajunkruiden
  • laurierblad

Ook te bereiden met…

Bereiding

 

  1. Meng de kruiden met elkaar. Voeg de gehalveerde aardappels, gesneden uien en gehalveerde citroenen toe aan de pan.
  2. Vul de pan met water tot iets boven de aardappels. Voeg de kruidenmix toe en breng het water aan de kook. Laat het geheel 20 min. koken.
  3. Voeg de hete pepers, maiskolfjes, en uien toe en kook 5 min. mee. Doe de langoustines. Kokkels krabbenpoten en chorizo in de pan. Laat enkele minuten koken en serveer!

 

Seafood Boil eten

 

 

Langoustine

Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een witte onderkant die 15 tot 20 cm lang kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba.

Alles over Langoustine

Langoustine

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
86 kcal
/
360 kj
Vetten:
1.10 g.
Eiwitten:
17.50 g.