Ingrediënten
- 250 g langoustines
- 1 krabbenpoot
- 5-10 kokkels
- 2 kleine maiskolfjes
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 chorizoworst
- 4 rosevalaardappels
- ½ citroen
- 1 tl cayennepeper
- laurierblad
- 4 jalapeños
- 2 tl zout
- 1 tl oregano
Bereiding
- Meng de kruiden met elkaar.
- Doe de gehalveerde aardappels, gesneden uien en de gehalveerde citroenen in een pan.
- Vul de pan met water tot iets boven de aardappels.
- Voeg de kruidenmix toe en breng het water aan de kook. Laat het geheel 20 min. koken.
- Voeg de jalapeños, maiskolfjes toe en kook 5 min. mee.
- Doe de langoustines, kokkels, krabbenpoten en chorizo in de pan.
- Laat enkele minuten koken en serveer!
Wijntip: een Riesling d'Alsace past perfect bij de Seafood Boil.
Fruits de mer
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /
Kokkels
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
64 kcal/267 kj
- Vetten:
-
0.10 g.
- Eiwitten:
-
15.50 g.
Krab
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/354 kj
- Vetten:
-
1.40 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.
Langoustine
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
86 kcal/360 kj
- Vetten:
-
1.10 g.
- Eiwitten:
-
17.50 g.