Ingrediënten

  • 250 g langoustines
  • 1 krabbenpoot
  • 5-10 kokkels
  • 2 minimaiskolfjes
  • 1 rode ui
  • 1 chorizoworst
  • 4 rosevalaardappels
  • ½ citroen
  • cajunkruiden
  • laurierblad

Bereiding

 

  1. Meng de kruiden met elkaar. Voeg de gehalveerde aardappels, gesneden uien en gehalveerde citroenen toe aan de pan.
  2. Vul de pan met water tot iets boven de aardappels. Voeg de kruidenmix toe en breng het water aan de kook. Laat het geheel 20 min. koken.
  3. Voeg de hete pepers, maiskolfjes, en uien toe en kook 5 min. mee. Doe de langoustines, kokkels, krabbenpoten en chorizo in de pan. Laat enkele minuten koken en serveer!

 

Seafood Boil eten

 

 

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/

Kokkels

Een kokkel is een in zee levende tweekleppige weekdiersoort. Andere namen zijn 'eetbare hartschelp' of 'kokhaan'.

Alles over Kokkels

Kokkels

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
64 kcal
/
267 kj
Vetten:
0.10 g.
Eiwitten:
15.50 g.

Krab

Krab behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat lichaamsschild. In Europa is de Noordzeekrab een ware delicatesse.

Alles over Krab

Krab

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
354 kj
Vetten:
1.40 g.
Eiwitten:
17.00 g.

Langoustine

Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een witte onderkant die 15 tot 20 cm lang kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba.

Alles over Langoustine

Langoustine

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
86 kcal
/
360 kj
Vetten:
1.10 g.
Eiwitten:
17.50 g.