Ingrediënten
- 1 Biologische handsinaasappel
- 6 superverse coquilles
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 limoen
- 1 biologische citroen
- 2 el muntblaadjes
Bereiding
- Snijd met een koksmes een plak van de onder- en bovenkant van de sinaasappel. Snijd langs het vruchtvlees dik de schil eraf, zodat ook het wit weg is. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vervolgens in kleine stukjes.
- Snijd de coquilles los uit hun schelp (dat gaat handig door een palet mes langs de platte kant van de schelp te schuiven). En maak ze schoon: verwijder het harde witte stukje aan de zijkant en het oranje kuit (het ‘koraal’). Snijd de mosselen horizontaal in even dunne plakjes. Verdeel deze met de stukjes sinaasappel over minibordjes of -schaaltjes.
- Bestrooi de plakjes coquilles met zeezout en versgemalen peper, sprenkel de olie erover. Knijp royaal limoensap uit boven de gerechtjes en rasp de citroenschil erboven. Strooi de munt erover en serveer direct.
Tip
Dit recept staat of valt bij de kwaliteit van de ingrediënten. Vertel bij aankoop aan de visboer dat je het rauw gaat eten en dus kraakverse vis of coquilles wilt. Sashimi-kwaliteit staat er dan vaak op de kaartjes.
Coquille / St. Jacobsschelp
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
83 kcal/347 kj
- Vetten:
-
0.72 g.
- Eiwitten:
-
16.20 g.
Fruits de mer
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /