Ingrediënten
- 200 g witvis, kabeljauw, zeebaars, wijting of schelvis
- 100 g Hollandse garnalen
- 2 kant-en-klare pizzabodems
- 75 g chorizo, in plakjes gesneden
- 100 g kaas, geraspt
- handvol rucola
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C Celsius.
- Beleg de pizza’s met de witvis, chorizo en kaas.
- Schuif de pizza’s in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi de pizza’s vlak voor het serveren met de rucola en Hollandse garnalen. Serveer direct.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.