Ingrediënten
- 200 g inktvisringen
- 100 g gepelde garnalen
- 250 g mosselen
- 1 blikje ansjovisfilets
- 1 pak witbroodmix
- 200 g kerstomaatjes
- 1 el verse oreganoblaadjes of 1tl gedroogde oregano
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1/2- 3/4 fles sugo
- 1-2 el extra vierge olijfolie met basilicum + extra om te garneren
- vers gemalen peper
Bereiden
- Kneed de broodmix met de olie en 275 milliliter lauwwarm water tot een soepele deegbal. Laat afgedekt 30 minuten reizen.
- Verwarm intussen de oven voor op 200°C (hete lucht)
- Duw het deeg plat uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de sugo.
- Verdeel de inktvis, de garnalen, de mosselen, de ansjovis en de kerstomaten erover en lepel de olie erover. Bestrooi met met de oregano en maal er peper boven.
- Bak de pizza in 15-20 minuten in het midden van de oven of tot de bodem krokant en de topping gaar is.
- Neem de pizza uit de oven, druppel er wat extra olie over, maal er peper boven en garneer met de extra basilicum. Serveer direct.
Ansjovis
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
102 kcal/427 kj
- Vetten:
-
2.30 g.
- Eiwitten:
-
20.10 g.
Gamba
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/439 kj
- Vetten:
-
1.72 g.
- Eiwitten:
-
20.14 g.
Mosselen
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
9.80 g.