Ingrediënten

  • 200 g inktvisringen
  • 100 g gepelde garnalen
  • 250 g mosselen
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 pak witbroodmix
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 el verse oreganoblaadjes of 1tl gedroogde oregano
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1/2- 3/4 fles sugo
  • 1-2 el extra vierge olijfolie met basilicum + extra om te garneren
  • vers gemalen peper

Bereiden

  1. Kneed de broodmix met de olie en 275 milliliter lauwwarm water tot een soepele deegbal. Laat afgedekt 30 minuten reizen.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 200°C (hete lucht)
  3. Duw het deeg plat uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de sugo.
  4. Verdeel de inktvis, de garnalen, de mosselen, de ansjovis en de kerstomaten erover en lepel de olie erover. Bestrooi met met de oregano en maal er peper boven.
  5. Bak de pizza in 15-20 minuten in het midden van de oven of tot de bodem krokant en de topping gaar is.
  6. Neem de pizza uit de oven, druppel er wat extra olie over, maal er peper boven en garneer met de extra basilicum. Serveer direct.
Bron
Collette Beyne

Ansjovis

Ansjovis is is een straalvinnige vis uit de familie van de ansjovissen (Engraulidae), een familie die 139 soorten telt. Het is een vis met een dominante zoutige smaak die veel in pizza's en pastasauzen wordt gebruikt.

Alles over Ansjovis

Ansjovis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
102 kcal
/
427 kj
Vetten:
2.30 g.
Eiwitten:
20.10 g.

Gamba

De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba

Gamba

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.