Ingrediënten

 • 28 langoustines
 • 4 el olijfolie
 • 1 rode peper, fijngehakt
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 400 ml gevogeltefond
 • 125 ml slagroom
 • 300 g pappardelle
 • 6 bosuitjes, in stukken van 4 cm
 • 200 g zeekraal

Bereiding

 1. Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje.
 2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de langoustineschalen en scharen (zonder de koppen) met de rode peper en knoflook erdoor. Bak de schalen 2-3 minuten. Schenk de fond bij de schalen in de pan en breng alles aan de kook. Laat in 15 minuten driekwart van het vocht verdampen.
 3. Zeef het resterende vocht boven een andere pan en roer de room met wat zout en versgemalen peper erdoor. Laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een romige saus.
 4. Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
 5. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de stukken bosui en langoustines 2-3 minuten tot de langoustines roze kleuren. Schep de zeekraal erdoor en bak alles nog 1 minuut.
 6. Giet de pappardelle af en roer de pasta en de saus door het langoustinemengsel. Serveer de pasta in warme diepe borden.

Lekker met een venkelsalade.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/

Langoustine

Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een witte onderkant die 15 tot 20 cm lang kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba.

Alles over Langoustine

Langoustine

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
86 kcal
/
360 kj
Vetten:
1.10 g.
Eiwitten:
17.50 g.