Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 100 g wortel, in kleine blokjes
  • 350 g venkel, inkleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 15 g verse basilicum
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 800 g gepelde tomaten op sap uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 250 g gekleurde kleine tomaatjes
  • 500 g kabeljauw, in grote stukken gesneden
  • vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
  • gegrilde tomaatjes met knoflook/chiliolie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. In een grote (gietijzeren) pan verhit je de olie. Fruit hierin – 6 minuten – de wortel en venkel zachtjes in aan, zonder te kleuren. Dan de paprika erbij en 2 minuten zachtjes meefruiten.

  2. Voeg de knoflook toe en fruit ook die 2 minuten zachtjes mee

  3. De tomatenpuree erbij en een minuutje meebakken.

  4. Dan gaan de blikken tomaat erbij, als ook de basilicum, rozemarijn en laurier.

  5. Breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat alles 30 minuten stoven, met de deksel half op de pan. Schep om de 10 minuten even goed om. Breng op smaak met zout & peper.

  6. Gebruik je de gegrilde tomaatjes, besprenkel dan een tak met kleine trostomaatjes met wat knoflook/chiliolie en zet ze een half uur in een op 180C voorverwarmde oven.

  7. Nadat je stoofschotel een half uur heeft gehad gaan de kleine gekleurde tomaatjes en de kabeljauw erbij. Die hoeven maar heel kort (houd ongeveer 5 minuten aan) mee te warmen. Niet te vaak omscheppen nu, want dan valt de vis uit elkaar. Garneer de vis met de gegrilde tomaatjes, als je die hebt gebruikt.

Serveer de vis met knapperig brood, waar je ook lekker de saus mee op kunt dopen. Maar hij is ook heerlijk met gekookte rijst en kan zelfs prima met pasta. Wat jij lekker vindt!

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.