Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauwfilet zonder huid
  • 1 eetlepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • 2 eetlepel Arachideolie
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 ui in hele dunne ringen
  • 1 kilo paksoi, grof gesneden
  • 100 gram verse shitake paddenstoelen
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels rijstwijn
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Sesamolie

Bereiding

Kneus de peperkorrels. Snijd de teentjes knoflook in plakjes, de ui in hele dunne ringen en de paddenstoelen in reepjes.



Rol de kabeljauw mootjes door de gekneusde peperkorrels. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, bak hierin de kabeljauwmootjes even aan alle kanten. Haal uit de wok en houd warm.



Doe nieuwe olie in de pan en bak de knoflookschijfjes goudbruin. Pas op dat deze niet verbranden. Haal uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Bak nu de uien en voeg hier de harde stukken van de paksoi toe. Bak de shitake mee en voeg de plakjes knoflook toe. Voeg de zachte blaadjes van de paksoi toe.



Leg de kabeljauw terug in de pan om door te warmen. Meng de hoisinsaus, rijstwijn, oestersaus, sojasaus en giet deze bij het groentemengsel. Warm alles goed door.



Serveer op een bord en strooi hier geroosterde sesamzaadjes over. Besprenkel met enkele druppels sesamolie.


Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.