Ingrediënten
- 600 g kabeljauw, in grove stukken gesneden
- 1 flesje Union Lemongrass woksaus
- 150 g bloem
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 kg oven friet
- Olie om in te frituren
Bereiding
- Leg de vis in een kom en schenk de Lemongrass woksaus erover. Laat dit minimaal een half uur marineren in de koelkast.
- Stel de friteuse in op 180 graden Celsius of verwarm olie in een pan op het fornuis.
- Bereid de friet voor zoals beschreven op de verpakking.
- Doe de bloem met de peterselie in een kom. Haal de vis uit de koelkast en haal deze uit de marinade. Wentel de vis door de bloem met peterselie.
- Frituur de vis in porties in een paar minuten goudbruin en gaar. Serveer de vis met de friet. Lekker met zoete chilisaus.
Tip
Voor dit recept kan iedere stevige vissoort gebruikt worden, een vis die zonder vel niet uit elkaar valt. Ook witvissen zoals heek of koolvis lenen zich goed voor dit recept.
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.