Ingrediënten

  • 8 ontvelde kleine sliptongetjes
  • 4 el bloem
  • 2 el slaolie
  • 25 g boter
  • 1 el citroensap en 4 partjes voor de garnering
  • 1 el bieslook, fijngeknipt (of uit de diepvries van Darégal)
  • mespuntje mosterd

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Spoel de sliptongen af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de tongen vlak voordat u ze bakt met een snufje zout en de bloem.
  2. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen met anti-aanbaklaag. Bak hierin de sliptongen 2-3 minuten aan elke kant gaar. Tussentijds slechts eenmaal keren!
  3. Leg de tongen op een warme schaal en houd ze even warm. Voeg citroensap en het bieslook aan het bakvet toe en schep de bieslookdressing over de vis.

Lekker met kort gekookte peultjes en nieuwe aardappeltjes.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.