Ingrediënten
- 4 el olijfolie en wat extra
- 1 fijngesneden ui
- 2 zoete rode puntpaprika’s, zaadlijsten verwijderd, vruchtvlees fijngesneden
- 1 blik tomaatblokjes (400 g)
- 1 el zongedroogde-tomatenpasta
- 100 g olijven zonder pit
- 280 g boterbonen (limabonen)in tomatensaus uit blik
- handje fijngesneden dille
- 4 sliptongen (gefileerd)
- 100 g panko-vlokken
Bereiding
- Verhit voor de saus de helft van de olie en bak daarin de ui zacht. Doe de paprika erbij, bak 2 minuten mee, voeg tomaat, olijven, tomatenpasta, zout en peper toe. Dek af en laat 10 minuten zacht koken. Doe de bonen en dille erbij, laat nog 1 minuut koken en zet opzij.
- Verhit de rest van de olie in een pan. Bak de vis met het vel omlaag. Draai hem om als het vel goudbruin is en bak de vis in 4 minuten gaar. Leg hem op borden en schep de saus erover.
- Sprenkel wat olie in de pan, bak de panko-vlokken bruin, voeg wat zout en peper toe en strooi over de borden.
Bron
Kalender 2016 met Jamie Magazine
Tong
Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.