Ingrediënten
- 400 g tilapia, in blokjes of repen
- 150 g gepelde tijgergarnalen
- 8 krabsticks, gehalveerd in de lengte
- 2 citroenen, 1 uitgeperst, 1 in partjes
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 1 el maïzena of bloem
- 250 g bloemkool, roosjes
- 150 g snijbonen of sperziebonen, ruitjes of gehalveerd
- 4 el olie
- 8 sjalotjes, in vieren of gehalveerd
- 150 g prei, ringen
- ½ el geraspte gemberwortel
- 1 rode peper zonder zaadjes, in ringetjes
- 2 el verse koriander, gehakt
Bereiding
- Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoembar, 1 theelepel zout, djinten en maïzena of bloem en schud dit door het vismengsel.
- Kook de bloemkool en bonen 3 minuten in ruim kokend water. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de sjalotjes lichtbruin. Voeg de bloemkool, bonen, prei, gemberwortel, rode peper, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel zout toe en roerbak 5 minuten. Houd dit even warm.
- Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde wok of hapjespan en roerbak hierin het vismengsel in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Schep de vis in het midden van een grote warme schaal. Leg de groenten eromheen en bestrooi het gerecht met gehakte koriander.
Lekker met rijst of naanbrood.
Wijntip
Bij dit gerecht past een witte wijn met bloemige aroma's en een vleug (oosterse) kruidigheid. Bijvoorbeeld een Elzasser Gewurztraminer. Pinot Gris en Sylvaner uit de Elzas zijn minder uitgesproken, maar doen het er ook uitstekend bij.
Tilapia
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
114 kcal/481 kj
- Vetten:
-
4.80 g.
- Eiwitten:
-
17.90 g.