Ingrediënten

  • 150-200 g gerookte zalm
  • 1 courgette
  • 2 el basilicumolie
  • peper, versgemalen
  • ½ tl kerriepoeder
  • 4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 1 el kappertjes

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne brede lange plakken. Bestrijk ze met basilicumolie, maal er peper over en bestrooi ze met kerriepoeder. Gril ze in een hete grillpan of onder een hete ovengrill aan beide kanten en laat ze iets afkoelen.
  2. Verdeel de courgette over twee borden. Leg daarop de plakken zalm en garneer met tomatenreepjes en kappertjes. Sprenkel er eventueel een beetje van de tomatenolie over.

Tip

  • Combineer of vervang de courgette eens door aubergine en vervang kappertjes door gehakte dille.
  • In plaats van basilicumolie kun je ook 2 eetlepels olijfolie met wat gedroogde basilicum of marjolein nemen.

Wijntip

Ton-sur-ton: gerookte zalm en een roze Shiraz Rosé uit Zuid-Afrika.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.