Ingrediënten

  • 6 scholfilets (ca. 600 g), in de lengte gehalveerd
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 150 g winterwortel, in miniblokjes
  • 100 g zwarte olijven zonder pit, in kleine stukjes
  • 4 gedroogde tomaten op olie, in kleine stukjes
  • 2 el kappertjes
  • 1/2 el verse tijmblaadjes
  • 100 ml medium dry sherry
  • 200 ml visfond of visbouillon
  • 2 tl balsamicoazijn

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat, kappertjes en tijm erdoor. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de ui en wortel afgedekt 2-3 minuten.
  2. Voeg de sherry en visfond toe en laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Breng de groente op smaak met zeezout en peper.
  3. Verwarm de grillpan op hoog vuur. Wrijf de scholfilets in met balsamicoazijn en olijfolie. Rooster de filets in de hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
  4. Leg de gegrilde schol op vier warme borden en schep de groente erover.

Lekker met romige aardappelpuree en geroosterde courgette.

Wijntip

Dit eenvoudig te maken gerecht bestaat uit eerlijke smaken. Een zuivere, droge Elzasser Riesling benadrukt het pure van de gegrilde vis met zijn frisse garnituur.

Bron
Kookboek 'Vis 2'

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.