Ingrediënten

  • 12 kleine tongfilets
  • 1 limoen
  • 1 mango
  • 200 gram witte druiven
  • ½ el kerriepoeder
  • 4 el bloem
  • 1 eiwit
  • 4 el panko of paneermeel
  • 4 el olie
  • zout en peper

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Pureer de helft van de mango met het limoensap in de keukenmachine. Snijd de overige mango in plakjes. Schep dit in een spuitzak en leg weg tot later gebruik. 
  3. Snijd de druiven in dunne plakjes.
  4. Bestrooi de tongfilets met zout en de kerriepoeder.

  5. Wentel ze door de bloem en haal ze dan door het eiwit. Wentel ze tot slot door de panko of paneermeel.

  6. Verhit intussen 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tongfilets in 3-5 minuten goudbruin en gaar. Keer ze tussentijds 1 keer.
  7. Verdeel de plakjes druif over vier borden. Verdeel met de spuitzak wat mango-saus tussen de plakjes druif.
  8. Leg de tongfilets op de druiven plakjes en verdeel de rest van de mango over de borden. Serveer direct. 

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.