Ingrediënten
- 8 mulfilets à 60-75 g
- 1 limoen
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el sesamzaad
- 4 el sojasaus
- 1 el gembersiroop
Bereiding
- Rasp de schil van 1 limoen op een fijne rasp en snijd de limoen doormidden. Strooi de limoenrasp over de mulfilets.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Leg de mulfilets er met de velkant naar beneden in. Bak de filets 2-3 minuten. Strooi dan het sesamzaad over de mulfilets en keer ze om. Bak nog 2-3 minuten.
- Knijp dan de halve limoentjes uit boven de pan. Giet de sojasaus en de gembersiroop erbij en schud de pan goed heen een weer. Keer de filets om en leg ze direct op warme borden.
Lekker met witte rijst, gestoomde groenten, sambal en lente-uiringetjes.
Tip
Serveer op ieder bord een limoen of citroenpartjes om erboven uit te knijpen.
Mul
De mul is een rondvis en familie van de harder.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
109 kcal/555 kj
- Vetten:
-
3.80 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.