Ingrediënten
- 600 g zeewolffilet
- 1/2 citroen, uitgeperst
- 750 g (rode) aardappelen (Roseval)
- 5 el olijfolie of vloeibare margarine
- 75 g volkorenmeel
- 1/2 el paprikapoeder (mild of pikant)
- 1 el gedroogde oregano
- zeezout en peper, versgemalen
Bereiding
- Verwarm de ovengrill voor. Snijd de zeewolffilet in 12 gelijke stukken en wrijf ze in met citroensap, zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat de stukken vis 5 minuten liggen.
- Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in dunne parten. Meng de aardappelparten in een lage ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, zeezout en peper en schuif ze 15 cm onder het hete grillelement. Rooster de aardappelen in 10-15 minuten gaar en goudbruin, schep ze regelmatig om.
- Meng in een diep bord het volkorenmeel met het paprikapoeder en de oregano. Wentel de stukken vis erdoor en druk het meel goed aan.
- Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukken vis op matig hoge stand in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze af en toe. Leg de stukken vis als de originele fish & chips op stukken bakpapier op een krant of natuurlijk gewoon op borden en schep de aardappeltjes ernaast.
Serveer met balsamicoazijn en een frisse komkommersalade.
Tips
- Dit is echt een gerecht om eindeloos op te variëren. Bijvoorbeeld door elke keer andere kruiden door het volkorenmeel te mengen, zoals kerriepoeder met komijn of shoarmakruiden.
- Vervang de zeewolf eens door schol, schar, schelvis of kabeljauw.
Wijntip
Een makkelijke maaltijd, een makkelijke wijn. Pinot Blanc uit de Elzas is een lieveling van velen die zich bij uiteenlopende gerechten thuis voelt.
Zeewolf
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /