Ingrediënten
- 4 verse coquilles
- 100 g gerookte paling
- 100 g Hollandse garnalen
- 4 kleine loempiavellen
- 1 zoete aardappel
- 1 eidooier, losgeklopt
- Voor de saffraanmayonaise :
- 10 saffraandraadjes
- 1 tl fijne mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 2 eidooiers
- 500 ml zonnebloemolie
Bereiding
- Snijd de paling in vier gelijke stukjes en leg op het loempiavel. Smeer het losgeklopte eigeel rondom het randje van het loempiavel en vouw de randjes aan 2 kanten naar binnen. Rol de loempia op en zorg dat het uiteinde goed plakt. Bewaar in de koelkast.
- Snijd met een dunschiller lange slierten van de zoete aardappel en bak deze in frituurpan op 150°C, laat goed uitlekken op keukenpapier.
- Bak de coquilles in een hete pan met olie aan beide kanten mooi bruin (2 x 2 minuten). Frituur ondertussen de loempia op 180°C en laat uitlekken op keukenpapier.
- Leg een coquille in een bord, doe er met een kleine lepel de saffraanmayonaise omheen. Leg de Hollandse garnalen, loempia en zoete aardappelchips erbij. En herhaal dit voor de overige borden.
Saffraanmayonaise
- Meng alles behalve de olie in de keukenmachine.
- Schenk de olie in een dun straaltje in de keukenmachine zodat er een mooie mayonaise ontstaat. Zet de keukenmachine op snelheid 3,5.
Biertip
Gouverneur blond
Dit blond bier is gebrouwen met Tettnanger hop en extra vol mout en dat proef je. Een mooi fris, moutig bier met een fruitige afdronk. Dit fruitige zoetje combineert mooi met het zoetje van de coquille en het moutige is een mooie tegenhanger voor het vettige van de paling. Het bier is licht en fris genoeg om de delicate smaak van de garnalen te ondersteunen en niet te overheersten.
Brouwerij ‘t IJ - Zatte
Deze tripel is verrassend fris met geuren van verschillende soorten citrus met een droge afdronk. De frisheid van citrus ondersteunt de vettige paling. Doordat hij licht zoet is, combineert hij ook mooi met de coquille. Het bier is licht en zacht fruitig, waardoor het dit gerecht mooi ondersteunt.
Coquille / St. Jacobsschelp
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
83 kcal/347 kj
- Vetten:
-
0.72 g.
- Eiwitten:
-
16.20 g.
Fruits de mer
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /
Hollandse garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.
Paling
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
200 kcal/838 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
14.50 g.