Ingrediënten
- 200 g Hollandse garnalen
- 4 bladerdeeg pasteibakjes
- 1 sjalotje
- 1 doosje Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
- 50 g dille
- scheutje slagroom
Bereiding
- Snijd het sjalotje fijn. Verwarm de pasteitjes volgens de verpakking.
- Fruit het sjalotje aan op laag vuur tot het glazig is. Voeg de Boursin Knoflook & Fijne Kruiden toe, roer door en verwarm een minuut. Voeg een scheutje slagroom toe, doe de garnalen erbij en warm heel kort mee.
- Vul de pasteitjes en werk af met dille.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.