Ingrediënten

  • 200 g rauwe vis
  • 2 el kappertjes
  • 2 el rode-uienpickles
  • versgemalen zwarte peper
  • fleur de sel
  • VOOR DE RODE BIETEN PICKLES:
  • 150 g rodekool
  • 150 ml cider- of rode wijnazijn
  • 150 ml water
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • VOOR DE MIERIKSWORTELSAUS:
  • 100 ml slagroom, 30% vet
  • 2 el kant-en-klare geraspte mierikswortel
  • ½ tl zout

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Maak de rode bieten pickles: schil de bieten en snijd ze in heel dunne plakken.
  2. Verwarm in een steelpan op middelhoog vuur de azijn met het water, korianderzaad, de suiker en het zout. Breng dit mengsel zachtjes aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen.
  3. Zet het vuur uit en leg de bietenplakken in de nog hete saus. Laat het geheel afkoelen. Schenk alles in een afsluitbare pot en laat de bieten ongeveer 1 uur rusten. Deze bieten blijven in de koelkast 1 week goed.
  4. Maak de mierikswortelsaus: meng de slagroom met de mierikswortel en het zout.
  5. Snijd de vis in stukjes en verdeel ze over twee diepe borden (per twee personen één bord). Verdeel daarover een beetje van de pickles. Zet de borden 15 minuten in de koelkast.
  6. Snijd 10 plakken van de rode bieten doormidden. Verdeel ze over de twee borden en verdeel daarover de kappertjes en rode bieten pickles. Schenk de mierikswortelsaus erover.
  7. Bestrooi de borden met zwarte peper en fleur de sel en serveer meteen.

 

Bron: Kookboek 'Rauwe Vis', Carrie Solomon

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.