Ingrediënten
- 4 grote scholfilets
- zwarte peper, versgemalen
- sap en rasp van ½ citroen
- 3 el olijfolie
- 100 g blanke amandelen
- 1 teen knoflook, geperst
- 3 eetlepels verse munt, fijngehakt
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Wrijf de scholfilets in met zout en peper en bestrijk de witte kant met citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Leg de scholfilets met de witte kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Hak de amandelen (in de keukenmachine) fijn en meng de knoflook, munt en wat zout en peper erdoor. Meng er tot slot ook 1 eetlepel olijfolie door. Verdeel het amandelmengsel over de scholfilets en druk het laagje licht aan. Schuif de bakplaat in de oven en bak de scholfilets in 8-10 minuten bruin en gaar.
- Roer in een kom de Griekse yoghurt met de mayonaise, enkele druppels citroensap, citroenrasp en wat zout en peper tot een sausje. Schenk het sausje in vier kleine glaasjes. Serveer de scholfilets op ovale borden en zet de glaasjes met saus ernaast.
Lekker met gebakken aardappelparten en gestoomde broccoli of bospeen.
Schol
Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
94 kcal/393 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.