Ingrediënten
- 6 scholfilets (ca. 600 g), in de lengte gehalveerd
- 3 el olijfolie
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 150 g winterwortel, in miniblokjes
- 100 g zwarte olijven zonder pit, in kleine stukjes
- 4 gedroogde tomaten op olie, in kleine stukjes
- 2 el kappertjes
- 1/2 el verse tijmblaadjes
- 100 ml medium dry sherry
- 200 ml visfond of visbouillon
- 2 tl balsamicoazijn
Bereiding
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat, kappertjes en tijm erdoor. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de ui en wortel afgedekt 2-3 minuten.
- Voeg de sherry en visfond toe en laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Breng de groente op smaak met zeezout en peper.
- Verwarm de grillpan op hoog vuur. Wrijf de scholfilets in met balsamicoazijn en olijfolie. Rooster de filets in de hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
- Leg de gegrilde schol op vier warme borden en schep de groente erover.
Lekker met romige aardappelpuree en geroosterde courgette.
Wijntip
Dit eenvoudig te maken gerecht bestaat uit eerlijke smaken. Een zuivere, droge Elzasser Riesling benadrukt het pure van de gegrilde vis met zijn frisse garnituur.
Schol
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
94 kcal/393 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.