Ingrediënten
- 6 zoute haringen
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 150 ml rode wijn
- 100 ml rode wijnazijn
- ½ el mosterdzaadjes
- ½ eetlepel vierseizoenen
- peperkorrels
- 1 laurierblaadje
- 12 kleine zoetzure augurkjes
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
Bereiding
- Meng in een pan (geen aluminium) de honing met de wijn, azijn, mosterdzaadjes en peperkorrels. Voeg ook het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit mengsel 15 minuten zachtjes koken.
- Klap de haringen open en snijd de staartjes weg. Snijd eerst de filets los en snijd dan elke filet in de lengte doormidden. Halveer ook de augurkjes.
- Rol elk stuk haring rond een augurkje, steek ze vast met een cocktailprikker en zet deze rolletjes naast elkaar in een ondiepe schaal. Strooi de sjalotjes erover. Schenk de warme marinade over de haringrolletjes en laat dit afkoelen. Laat de haringrolletjes afgedekt met plasticfolie in de koelkast 4-6 uur marineren.
- Vervang de mosterdzaadjes eventueel door een eetlepel mosterd.
Wijntip
Het druivige van een droge Muscat d'Alsace doet het goed bij de gemarineerde haring.
Bron
uit: kookboek "Over Vis & Vis"
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.