Ingrediënten

  • 4 haringen, schoongemaakt
  • 4 voorgekookte kleine bietjes
  • 1 zure appel
  • 2 sjalotten
  • 12 sneetjes toastbrood
  • 1 beker crème fraîche (200 g)
  • 2 tl citroensap
  • 8 sprietjes bieslook
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de haringen in schuine plakjes. Snijd de bietjes en appel in kleine blokjes. Snipper de sjalotten fijn. Snijd een aantal sprietjes bieslook fijn, maar houd een paar sprieten achter voor garnering.
  2. Toast het brood en snijd deze in repen van tien bij vier centimeter. Houd knapperig tot gebruik.
  3. Meng de crème fraîche met citroensap, appel, bieslook, zout en peper. Voeg hier de sjalot en biet aan toe en laat dit even intrekken.
  4. Beleg een laagje toast met haring, daarbovenop toast met bieten mengsel, tenslotte weer een toast met haring. Garneer met bieslook.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.