Fit met vis

Vis is onderdeel van een gezonde voeding en staat daarom in de Schijf van Vijf. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en de vele vitamines en mineralen die je uit vis haalt helpen je lichaam gezond en sterk de houden. Daarom adviseert het Voedingscentrum om 1 keer per week vis te eten. 

Gezond gewicht

Ben je fanatiek aan het sporten, wil je wat kilo’s afvallen of aankomen? Ook dan is vis jouw beste vriend.
Eiwitten, waar vis zeer rijk aan is, zijn namelijk heel belangrijk voor de ondersteuning van de spieropbouw en het herstel na het sporten. Bovendien zitten in vis doorgaans minder calorieën, wat ook weer helpt in de strijd tegen de kilo's.

Een eiwitrijke maaltijd voor een (langdurig) verzadigd gevoel, waardoor je minder snel opnieuw trek krijgt en het makkelijker wordt om tussendoortjes te laten staan. © DrogeSpieren

weegschaal

Gezond aankomen

Wie juist op een verantwoorde manier wat kilo’s wil aankomen doet er goed aan veel vis te eten die rijk is aan gezonde vetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zalm, makreel en tonijn.
Om spieren op te bouwen is eiwit nodig en is het belangrijk dat je veel beweegt. 
Neem dus zo nu en dan wat extra vet, bijvoorbeeld in de vorm van noten, avocado en deze vette vissen.

Kortom: Vis eten is niet alleen lekker en goed voor je gezondheid, je voelt je ook nog eens fit!

© Voedingscentrum

Eet jezelf fit en mooi met deze recepten

Gezondheid

Hartstikke gezond

Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten (ongeveer 10% lager risico op overlijden aan hartziekten). Het is daarom niet voor niets dat het Voedingscentrum adviseert om minimaal 1 keer per week bij voorkeur vette vis te eten, zoals makreel haring, sardines of zalm. © Voedingscentrum

Lees meer

'Vis van de Maand'

Tonijn

Samen met de vissector geven wij elke maand een andere vissoort een podium. De kalender ‘Vis van de Maand’ is samengesteld in samenspraak met vissers, groothandelaren en detaillisten. Hierbij is rekening gehouden met seizoenen, beschikbaarheid en welke vissoort extra aandacht verdient. In augustus is tonijn 'Vis van de Maand'. Wil jij ‘Gegrilde tonijn met groentenoedels' bereiden? Vraag dan naar de receptenkaart bij jouw visdetaillist.

.

vissoorten

Welke vissoorten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende vissoorten, waarvan kabeljauw, zalm en haring je bekend zullen zijn. Ben je benieuwd welke vissoorten er nog meer zijn en wat voor heerlijke gerechten je er mee kunt maken? Alle biologische, culiniare en achtergrondinformatie over elke vissoort ben je bij Visrecepten.nl aan het juiste adres!

Lees meer over vissoorten