Fit en mooi met vis

Vis eten is niet alleen lekker en goed voor je gezondheid, je ziet er ook nog eens beter door uit en voelt je fit.

Gezond gewicht

Ben je fanatiek aan het sporten, wil je wat kilo’s afvallen of aankomen? Ook dan is vis jouw beste vriend. Eiwitten, waar vis zeer rijk aan is, zijn namelijk heel belangrijk voor de ondersteuning van de spieropbouw en het herstel na het sporten. Daarnaast zorgt een eiwitrijke maaltijd voor een (langdurig) verzadigd gevoel. Daardoor krijg je minder snel opnieuw trek en wordt het makkelijker om kleinere porties te eten en tussendoortjes te laten staan. Wie juist op een verantwoorde manier wat kilo’s wil aankomen doet er goed aan veel vis te eten dat rijk is aan gezonde vetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zalm, makreel en tonijn.

weegschaal

Gezonde schoonheid

Vis eten helpt om je huid en haar mooi te houden. Een droge huid en zelfs psoriasisklachten kunnen door het vaker eten van vis verleden tijd zijn. Daarnaast wordt je haar op langere termijn dikker en krijgt het meer glans.

Eet jezelf fit en mooi met deze recepten

Gezondheid

Hartstikke gezond

Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten (ongeveer 15% lager risico op overlijden aan hartziekten). Het is daarom niet voor niets dat het Voedingscentrum adviseert om 2 keer per week vis te eten waarvan bij voorkeur 1 keer vette vis, zoals makreel haring, sardines of zalm. 

Lees meer

vissoorten

Welke vissoorten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende vissoorten, waarvan kabeljauw, zalm en haring je bekend zullen zijn. Ben je benieuwd welke vissoorten er nog meer zijn en wat voor heerlijke gerechten je er mee kunt maken? Alle biologische, culiniare en achtergrondinformatie over elke vissoort ben je bij Visrecepten.nl aan het juiste adres!

Lees meer over vissoorten