Ingrediënten
- 500 g dikke kabeljauwfilet
- sap van ½ sinaasappel
- 75 g bloem
- 1 ei
- 125 ml witbier of pils
- 150 - 200 ml olie
Bereiding
- Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper over.
- Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er een witte damp afkomt. Wentel de stukken kabeljauw een voor een door het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Frituur zo 4 stukken tegelijk in 3 tot 4 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Tip
Serveer met broccoli, aardappelpuree en dragonsaus: hak 4-5 takjes verse dragon fijn en meng ze met 2-3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels sinaasappelrasp en 1 theelepel mosterd door 150 gram Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
Wijntip
Bij knapperige kabeljauw past een frisse, milddroge Steen (Chenin Blanc) uit Zuid-Afrika.
Kabeljauw
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.