Ingrediënten

 • 4 zeeduivelstaarten à 150 - 200 g - voor lunch- of voorgerecht filets à 125g
 • 1 l visbouillon van 2 blokjes
 • 100 g zeekraal
 • 8 el olijfolie
 • 1 citroen
 • 400 g risottorijst
 • 100 g Parmezaanse kaas, gemalen

Bereiding

 1. Breng de bouillon aan de kook. Pel en snipper ondertussen de ui, was de citroen en verwijder houtige stukjes van de zeekraal.
 2. Verhit 4 eetlepels olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 minuten op laag vuur. Rasp de citroenschil erboven en bak 30 seconden mee. Zet het vuur hoog, roer de ongekookte rijst erdoor en bak 2-3 minuten tot de korrels glanzen. Schenk een flinke scheut hete bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst. Zet het vuur wat lager. Halveer de citroen en knijp de helft boven de pan uit. Voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe tot de rijst in 15-20 minuten gaar is. Blijf goed roeren en zorg dat de risotto smeuïg blijft. Roer de zeekraal en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Zet na 2 minuten roeren het vuur uit. Doe een deksel op de pan en laat de risotto 6 minuten staan.
 3. Verhit ondertussen 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak de zeeduivel om en om in de olie, 3-4 minuten aan elke kant. Snijd in de tussentijd de andere helft van de citroen in partjes.
 4. Verdeel de risotto over 4 borden en leg de zeeduivel erop. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de vis en leg de partjes citroen erbij.

 

Tip

Serveer met een frisse gemengde salade. Voeg als de risotto klaar is eventueel een klontje boter toe en laat met het deksel op de pan nog even staan.

Zeeduivel

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Alles over Zeeduivel

Zeeduivel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
15.00 g.