Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets met huid à 125 g
- 4-6 sneden wit casinobrood
- 150 g haricots verts
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 75 ml droge witte wijn
- 200 ml slagroom
- 2 el olijfolie
- 1 el dille, fijngehakt
- 50 g veldsla
Bereiding
- Rooster het brood in de broodrooster. Kook de haricots verts in water met zout in 3-4 minuten beetgaar. Kook in een sauspan het sjalotje met de wijn tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bestrooi de visfilets met zout en peper naar smaak en bak ze 3 minuten op hoog vuur op de huidkant. Keer de visfilets en bak ze in nog 2 minuten gaar.
- Breng de roomsaus op smaak met de dille, zout en peper. Verdeel de veldsla met de haricots verts over 4 borden. Leg de zeebaarsfilet erop en schep de saus erover. Serveer met de toast.
Tip
Vervang de dille ook eens door dragon, kervel of basilicum.
Zeebaars
Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
120 kcal/503 kj
- Vetten:
-
2.80 g.
- Eiwitten:
-
23.50 g.