Ingrediënten

  • 1 zeebaars van 1 kg, schoongemaakt langs de buik zonder ingewanden
  • 4 teentjes knoflook, in fijne plakjes gesneden
  • 23 g gember
  • 150 g varkensgehakt
  • 300 ml arachideolie
  • 1 el rijstwijn
  • 14 g Spaanse pepers, fijngesneden
  • 40 ml hoisinsaus
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl suiker
  • 1 el chili-knoflooksaus
  • 2 el maïzena
  • 350 ml water
  • 1 lente-ui
  • 1 tl sesamolie
  • witte peper en zout

Bereiding

  1. Maak met een scherp mes 5 inkepingen aan elke kant van de zeebaars. Dep de vis droog en bestrooi met wat zout.
  2. Marineer gedurende 10 minuten.
  3. Bepoeder beide kanten van de zeebaars met de maïzena.
  4. Verhit de arachideolie in een wok of koekenpan tot 180°C. Frituur de vis aan beide kanten gedurende 4 tot 5 minuten.
  5. Haal de vis er voorzichtig uit en leg op keukenpapier. Laat de olie in de pan.
  6. Voeg de knoflook, de gember en het varkensgehakt toe aan de hete olie en roerbak gedurende 1 à 2 minuten.
  7. Voeg de rijstwijn, de Spaanse pepers, de hoisinsaus, de sojasaus, de suiker, de chili-knoflooksaus en het water toe.
  8. Breng aan de kook, voeg de zeebaars toe en laat 5 minuten aan elke kant sudderen.
  9. Haal de vis eruit en laat de saus inkoken. Voeg vervolgens de witte peper, de lente-ui en de sesamolie toe. Indien de saus niet dik genoeg is, voeg dan eventueel 1 theelepel maïzena opgelost in wat water toe. Lepel de saus over de vis en serveer.

 

     

 

Bron
www.blendbrothers.nl

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.