Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets van ca. 80 g, zonder huid
  • 8 plakjes ontbijtspek, dun gesneden
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 4 el geroosterde pijnboompitjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 el ansjovis
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 el peterselie
  • 8 honingtomaatjes, in partjes
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 130 graden voor. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Hak de ansjovis en peterselie fijn. Omwikkel de zeebaarsfilets met het ontbijtspek. Wrijf een ovenschaal in met olijfolie. Leg de mootjes in de oven schaal en zet deze 12 tot 16 minuten in de oven.
  2. Verwarm olijfolie met de sjalot, knoflook, pijnboompitten, kappertjes en ansjovis. Doe nu de gehalveerde honingtomaatjes erbij. Warm nog even door en sprenkel er de lepels azijn over. Maak op smaak met peper en zout. Voeg de gehakte peterselie als laatste toe.
  3. Leg de vis op de bordjes en schep daar het kappertjes mengsel op. Maak af met een mooie pluk peterselie.

Tip

Je kunt er eventueel nog Parmezaanse kaas bij geven.

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.