Ingrediënten

  • 600 g tongscharfilet, in stukken
  • 50 g gepelde garnalen
  • 500 g mosselen
  • 300 g pompoen
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 takje selderij
  • 125 g champignons
  • 200 ml room
  • 100 g geraspte kaas
  • 400 ml visfond
  • 100 ml witte wijn
  • 15 g maïzena
  • 5 dl water of melk
  • 15 g boter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en de prei in ringen. Snijd de wortel en champignons in plakjes en de selderij fijn. Fruit alle groenten, behalve de champignons, aan met boter. Blus af met de witte wijn en vul aan met de visfond. Leg de deksel op de pan en laat vijftien minuten garen. Voeg dan de champignons toe.
  3. Spoel de mosselen af en doe ze met een laag water in een pan. Zet de deksel op de pot en gaar de mosselen op hoog vuur. Schud ze op, tot al de schelpen open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp.
  4. Voeg de room toe aan de pan met groenten.
  5. Meng vijftien gram maïzena met twee eetlepels koude melk en roer het geheel met een vork of garde tot een glad mengsel. Breng vijf deciliter melk met vijftien gram boter in een sauspannetje aan de kook. Voeg het maïzenamengsel al roerend toe aan de melk. Kook de saus nog een minuut. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Leg de groenten en saus op de bodem van een ovenbestendige pan. Leg er de vis bij. Lepel er nog wat saus over en strooi de geraspte kaas er over.
  7. Gratineer het vispannetje vijftien tot twintig minuten in de oven, leg er de laatste vijf minuten de mosselen bij. Garneer met de garnalen.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.

Tongschar

Ondanks zijn naam is de tongschar geen familie van de tong maar behoort de tongschar tot de scholachtigen. De vis wordt ook wel neustong genoemd.

Alles over Tongschar

Tongschar

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
89 kcal
/
325 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
16.70 g.