Ingrediënten
- 600 g tongscharfilet, in stukken
- 50 g gepelde garnalen
- 500 g mosselen
- 300 g pompoen
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 takje selderij
- 125 g champignons
- 200 ml room
- 100 g geraspte kaas
- 400 ml visfond
- 100 ml witte wijn
- 15 g maïzena
- 5 dl water of melk
- 15 g boter
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de pompoen in blokjes en de prei in ringen. Snijd de wortel en champignons in plakjes en de selderij fijn. Fruit alle groenten, behalve de champignons, aan met boter. Blus af met de witte wijn en vul aan met de visfond. Leg de deksel op de pan en laat vijftien minuten garen. Voeg dan de champignons toe.
- Spoel de mosselen af en doe ze met een laag water in een pan. Zet de deksel op de pot en gaar de mosselen op hoog vuur. Schud ze op, tot al de schelpen open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp.
- Voeg de room toe aan de pan met groenten.
- Meng vijftien gram maïzena met twee eetlepels koude melk en roer het geheel met een vork of garde tot een glad mengsel. Breng vijf deciliter melk met vijftien gram boter in een sauspannetje aan de kook. Voeg het maïzenamengsel al roerend toe aan de melk. Kook de saus nog een minuut. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de groenten en saus op de bodem van een ovenbestendige pan. Leg er de vis bij. Lepel er nog wat saus over en strooi de geraspte kaas er over.
- Gratineer het vispannetje vijftien tot twintig minuten in de oven, leg er de laatste vijf minuten de mosselen bij. Garneer met de garnalen.
Hollandse garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.
Mosselen
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
9.80 g.
Schar
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
95 kcal/400 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.