Ingrediënten

  • 330 g passata
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml witte wijn
  • 1 tl vers gemalen zwarte peper
  • zout, naar smaak
  • 1 bosje basilicum

Ook te bereiden met…

Bereiding:

  1. Snijd de vis in stukjes, niet te groot zodat ze in het gourmetpannetje passen.
  2. Leg de vis in een kom en zet weg in de koelkast tot gebruik.
  3. Schenk de passata in een kom en pers er de tenen knoflook boven uit.
  4. Meet de witte wijn af en voeg deze toe aan de passata.
  5. Roer de zwarte peper hoorde passata en breng op smaak met zout.
  6. Snijd de basilicum in dunne repen en leg deze in een kommetje.

 

Gourmetten:

  1. Verhit wat boter in het gourmetpannetje en bak een stukje vis rondom bruin.
  2. Schep een beetje van de tomatensaus over de vis en warm alles nog even door.
  3. Serveer met wat fijn gesneden basilicum.

 

Tip

Probeer ook eens een vette vis voor dit recept. Door het ‘zuurtje’ van de tomaat vormt dit een mooi duo.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.